Sudbine

Trenutno se nalazi na UKC u lošem zdravstvenom stanju: Oboljelom samohranom ocu hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Samohrani otac Darko Vujinović (45) iz Banjaluke koji boluje od dijabetesa tipa jedan, nedavno je operisao tromb na srcu i trenutno je u lošem zdravstvenom stanju hospitalizovan Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske, te mu je potrebna pomoć humanih ljudi.

Trenutno se nalazi na UKC u lošem zdravstvenom stanju: Oboljelom samohranom ocu hitno potrebna pomoć dobrih ljudi
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Darko se sam brine o ćerki Sari (12) koja je dijete sa poteškoćama u razvoju, odnosno boluje od epilepsije i cerebralne paralize.

Za “Glas Srpske” njegova dugogodišnja prijateljica Radijana Marić kaže da je Darku novac potreban za dalje liječenje i lijekove zbog čega su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju putem društvenih mreža.

Pojašnjava da Darko već duže vrijeme boluje od dijabetesa tipa jedan, te da se situacija zakomplikovala kada mu je otkriven tromb na srcu.

Pao mu je pritisak, osjetio se loše i jedva je došao do Hitne pomoći, gdje su mu ustanovili su da ima tromb na srcu. Hitno je prebačen u Beograd i nakon što je dijagnoza potvrđena operisali su ga – rekla je Marićeva. Na operaciju je, kako kaže, stigao „u pet do 12“.

Tada je operacija dobro prošla, ali se njegovo stanje zakomplikovalo i ležao je u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 43 dana – kazala je Marićeva.

Drugari znani i neznani opet smo potrebni, sada ne mome Relji već tati jedne divne djevojčice lavice, borca malog….

Posted by Rogic Mirela on Sunday, September 11, 2022

Dodala je da se Darko trenutno nalazi u UKC-u i da mu je zdravstveno stanje loše, iako je nešto bolje u odnosu na prethodni period.

– Tabani su mu potpuno crni i teško se oporavlja, zato što je imao mnogo vode u plućima. Pojavila se i neka bakterija, koja se nikako nije mogla sanirati i nisu ga mogli pustiti iz bolnice, a na to sve u jednom momentu su mu otkazali bubrezi i pao je u komu – rekla je Marićeva.

Pročitajte još

– Dok je on odsutan mala Sara nalazi se kod bake i dede. Još ne znamo koliko će novca trebati za Darkovo dalje liječenje, ali je njemu svaka pomoć dobrodošla. Novac je, osim za Darka, potreban za Saru, koja u potpunosti ovisi o Darku. Baka i deda se dobro brinu o njoj, ali uz svu dobru volju ne mogu sami to iznijeti pa bi trebalo platiti ženu koja bi se dio vremena brunula o njoj. Darko mi je kao brat, prijatelji smo više od 25 godina, dobar je čovjek i otac, veliki borac i treba da mu pomognemo da dobije ovu bitku – poručuje Marićeva za Glas Srpske.

Svi oni koji žele pomoći ovom mladom samohranom ocu, to mogu učiniti uplatom novca na sljedeći način:

SPARKASSE BANK DD BIH

POSLOVNICA BANJALUKA

VASE PELAGIĆA BR. 10

BROJ TEKUĆEG RAČUNA ZA KM UPLATE: 1995636021675206

INSTRUKCIJA ZA DEVIZNE UPLATE:

SPARKASSE BANK DD BIH

ZMAJ OD BOSNE BR.7

71 000 SARAJEVO

SWIFT: ABSBBA22

IBAN BA391995636021675206

Prihvati notifikacije