Hronika

TRGOVALI DROGOM Predložen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Unikat"

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji “Unikat” bude određen jednomjesečni pritvor.

TRGOVALI DROGOM Predložen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Unikat"
FOTO: SRNA

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je pritvor predložen za Sanela Šeranića (32) iz Banjaluke, Danijela Trninića (36) iz Hrvatske Kostajnice, te Nenada Dragišića (30) i Deana Đajića (29) iz Banjaluke.

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a Šeranić je prijavljen i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave, dok je Trniniću na teret stavljena i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičene osobe su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj droge „skank“. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela – saopšteno je i Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije “Unikat” koji su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Prihvati notifikacije