Kultura

TRI OPTUŽNICE ZA VAJNSTINA Holivudskom producentu za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE prijeti 25 godina robije

Producent Harvi Vajnstin (66), koji planira da snimi film o svojoj borbi protiv nepravde, suočiće se na suđenju u Njujorku s tri nove optužnice za seksualno zlostavljanje, objavio je njujorški okružni tužitelj Saj Vans, dok američki mediji tvrde da bi Vajnstin za dvije optužnice mogao da završi u zatvoru.

TRI OPTUŽNICE ZA VAJNSTINA Holivudskom producentu za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE prijeti 25 godina robije
FOTO: PROFIMEDIA

Producent se krajem maja predao policiji u Njujorku, a tada su protiv njega podignute tri optužnice za seksualni napad. Vajnstin bi mogao, ako ga sud proglasi krivim, da provede 25 godina u zatvoru što je maksimalna kazna.

Tužilac je istaknuo da su nove optužnice za kriminalni seksualni čin prvog stepena i dvije tačke predatorskog seksualnog napada povezane s incidentom iz 2006. godine.

Porota na Menhetnu je optužila Harvija Vajnstina za neke od najozbiljnijih seksualnih prekršaja koji postoje pod kaznenim pravom Njujorka – istakao je Vans, pa dodao da je optužnica rezultat izvanredne hrabrosti žrtvi koje su odlučile da progovore o producentovim napadima.

– Naša se istraga nastavlja. Ako ste doživjeli predatorsko zlostavljanje za koje je gospodin Vajnstin optužen, imate još vremena za traženje pravde – rekao je okružni tužilac.

Producent je izašao iz pritvora u maju nakon što je platio kauciju od milion dolara. Vajnstin je tada rekao da nije kriv za optužbe, a datum suđenja još nije određen, piše hrvatski “24 sata“.

Prihvati notifikacije