Sport

TRIJUMF IGOKEE Von sa 27 poena vodio Aleksandrovčane do pobjede protiv Sparsa

Košarkaši Igokee pobijedili su Sparse u Sarajevu rezultatom 73:68 u utakmici 3. kola Lige BiH

TRIJUMF IGOKEE Von sa 27 poena vodio Aleksandrovčane do pobjede protiv Sparsa
FOTO: NENAD VURUNA/IGOKEA

Većim dijelom prvog perioda Sparsi su bili u vođstvu, imali su prednost od 12:8 i 14:10, međutim, u završnici prve četvrtine Igokea je serijom 6:0 preokrenula rezultat i nakon deset minuta došla do vođstva 16:14. Velika Borba nastavljena je i u drugoj dionici koju su Sšarsi dobili sa 21:20 pa su Aleksandrovčani na odmor otišli sa poenom viška (36:35).

 

Foto: Nenad Vuruna/Igokea
Foto: Nenad Vuruna/Igokea

Na minut i 40 sekundi do ulaska u posljednju četvrtinu Sparsi su imali plus tri poena 52:49, ali opet Aleksandrovani prave seriju, ovaj put 5:0 i koševima Rašada Vona prelaze u vođstvo.

Imala je Igokea kontrolu u većem dijelu posljednje četvrtine, a na dva i po minuta do kraja došla je do plus šest poena viška (69:63), međutom Mur je pogodio trojku i vratio domaći tim u igru. Von je držao Igokeu u prednosti, a na ulasku u posljednji minut Kamenjaš postiže poene za minus tri (71:68). U samoj završnici Darko Talić je pogodio dva bacanja, Igokea je na pet sekundi do kraja otišla na plus pet i u potpunosti riješila pitanje pobjednika.

Foto: Nenad Vuruna/Igokea
Foto: Nenad Vuruna/Igokea

Igokeu je predvodio Rašad Von sa 27 poena, dvocifren je bio još samo Darko Talić sa 11 poena dok je Sparse predvodio Darion Strong Mur sa 14 koševa, a po dva manje postigli su Imran Polutak i Nedim Buza.