Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRIKOVI KOJI ĆE POMOĆI DA NE PREKRŠITE DIJETU Uz savjete poznate nutricionistkinje izbjećete zamke koje vode do debljine

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Opet ste od kuće na posao otišli bez doručka? Još jedan dan na poslu bez dovoljno vremena za mirnu pauzu za ručak?

I eto trenutka u kojemu se protiv iznenadne gladi borite velikim sendvičem bogato ‘nafilanim’ suhomesnatim proizvodima, masnim sirom i istim takvim preljevom.

– Nepotrebno je isticati da je takav obrok prepun kalorija, hljeb je najčešće napravljen od bijelog brašna, a preljev je od remulade na bazi majoneze ili visokokaloričnog sira –  kaže berlinska nutricionistkinja Sarah Tschernigow, koja vodi vrlo popularan blog o prehrani, prenosi RTL.

Kada je riječ o hrani “s nogu” na koju smo često prisiljeni, bloger ima tri savjeta kojih biste se po njenom mišljenju trebali pridržavati.

Kako odoljeti sendviču u pekari?

– Najčešće se u blizini nalazi i supermarket ili neka manja trgovina koju biste trebali potražiti. Tu možete kupiti zdrave namirnice poput voća, gotovih salata i povrća – kaže Tschernigow.

– Hrana je u takvim trgovinama najčešće već zapakovana. Brzim pregledom popisa sastojaka ustanovićete šta ćete unijeti u organizam, za razliku od obroka koje kupujete u pekarama ili snek barovima. Što je popis kraći i razumljiviji, proizvod je kvalitetniji – navodi ona.

No, onima odvažnijima insajderski prijedlog Sare Tschernigow je – dječja hrana.

Dječji pire u borbi protiv napada gladi?

– Da, dobro ste pročitali. U trgovinama možete pronaći staklenke s usitnjenim bananama, mangom ili jabukama. Dakle, jednostavan voćni pire. Kašice su to najčešće poput smutija i nisu preslatke, s obzirom na to da hrana za bebe i malu djecu rijetko sadrži aditive – kaže Tschernigow.

Nutricionistkinja  u svojoj torbi uvijek nosi praktičan set pribora za jelo za kampovanje koji ne zauzima puno prostora.

Kako da osobe koje ne vole voće i povrće spriječe iznenadnu glad?

– Odgovor je jednostavan: mješavinom orašastih plodova i sušenog voća. Te su namirnice zasitne i pune zdravih masnoća poput omega-3 masnih kiselina – kaže Tschernigow te preporučuje da se pojede onoliko orašastih plodova i sušenog voća koliko ih stane u šaku.

(RTL)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO