Zabava

TRINAESTA GODIŠNJICA OD SMRTI POPULARNOG PJEVAČA TonI Cetinski rasplakao sve uspomenom na Tošu Proeskog (FOTO)

Toni Cetinski raznježio je sve Instagram objavom devet dijelova fotografije koje kada se sastave čine cjelinu na kojoj je popularni hrvatski pjevač zagrljen sa svojim nekadašnjim mladim kolegom Tošom Proeskim.

TRINAESTA GODIŠNJICA OD SMRTI POPULARNOG PJEVAČA TonI Cetinski rasplakao sve uspomenom na Tošu Proeskog (FOTO)
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Makedonskim pjevač imao je samo 26. kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije 13 godina.

Sutra je, naime, tužna godišnjica povodom koje je Toni koji je s Tošom, osim poslovnim bio vezan i velikim prijateljskim vezama, podsjetio na nikad prežaljenog pjevača s glasom slavuja, prenosi Azra.

FOTO: TONICETINSKI/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: TONICETINSKI/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Uspomena na harzmatičnog Tošu za kojem su ludjele djevojke širom Balkana, ali nadasve talentovanog pjevača koga su zvali “makedonskim Pavarotijem” i “makedonskim Oliverom” ne blijedi. Inače, ne prođe nijedna godišnjica od njegove smrti, niti dan njegovog rođenja, a da Toni Cetinski ne napiše kakvu emotivnu poruku na društvenim mrežama.

Prethodno je objavio i sliku nasmijanog Tošeta i status:

– 13 dugih godina. Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer. Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biće sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama.  Voli te brat  – napisao je Toni.

Hiljade njegovih pratitelja je lajkovalo i komentarisalo da je Toše ostavio neizbrisiv trag u vremenu te da jako nedostaje i on i njegov božanstveni, topli glas i osmijeh djeteta.

Toše Proeski je rođen 25. januara 1981. u Makedoniji, u Prilepu. S 10 godina, na svom prvom nastupu kada je otpjevao “Ave Mariju”, sve je ostavio bez daha. Nakon samo pet godina nastupio je na jednom makedonskom festivalu, nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine u 26. godini kod Nove Gradiške, na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, na putu iz Skoplja prema Zagrebu. Njegov prijatelj i vozač, Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad automobilom i udario u teretni kamion. Toše je smrtno stradao na licu mjesta.