Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Trivić: Radimo analizu nastavnih planova i programa u osnovnom obrazovanju

Društvo
Autor:

foto Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić razgovarala je sa šefom Kancelarije misije OEBS-a u Banjaluci Dmitrijem Jordanidijem o saradnji u oblasti obrazovanja u narednom periodu.

– Jedan od prioriteta Ministarstva jeste unapređenje nastavnog plana i programa u osnovnom obrazovanju. Zajedno sa Republičkim pedagoškim zavodom radimo analizu nastavnog plana i programa. Provodimo anketu u svim osnovnim školama i svi nastavnici imaju priliku da iznesu svoje mišljenje o nastavnom planu i programu, kao i prijedloge i sugestije. Ova analiza trebalo bi da pokaže presjek stanja i da ukaže šta je dobro, a šta treba mijenjati – kaže Natalija Trivić.

Po njenim riječima, nakon analize biće definisani dalji koraci i kad je riječ o udžbenicima, a razmatra se i mogućnost uvođenja digitalnih udžbenika. Važna je i obuka za nastavni kadar, jer su nastavnici ključni za kvalitet nastavnog procesa.

Predstavnici OEBS-a predstavili su svoje aktivnosti u oblasti obrazovanja, posebno aktuelne projekte koji okupljaju eksperte iz regiona sa zadatkom da daju okvir i smjernice za provođenje kurikularne reforme u BiH.

Sagovornici su se složili da je veoma važno da akcenat u nastavnom procesu ne bude na sadržaju, nego na ishodima učenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO