Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRIVIĆEVA UZ STANIVUKOVIĆA “Oni koji su za saradnju shvatiće da su u pogrešnoj stranci”

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Кao potpredsjednik PDP imam obavezu i odgovornost da se oglasim: moj stav o saradnji sa SNSD je nepromijenjen. Taj stav iznijela sam javno u martu prošle godine. Tada je PDP i odbio vlast na nivou BiH – rekla je narodna poslanica Jelena Trivići povodom inicijative poslanika Draška Stanivukovića da PDP prekine saradnju sa SNSD u svim lokalnim zajednicama.

Ona je naglasila da je PDP odbio vlast na nivou BiH, da su opozicija na nivou RS i da u 95%l odsto lokalnih zajednica nemaju nikakvu saradnju sa SNSD.

– Ono što se sada postavlja kao izazov, jeste da ne dozvolimo nagrizanje našeg već izbrušenog simbola iskrene opozicije zbog nekoliko opština u kojima postoji neki oblik saradnje – poručila je ona.

Navodi da, ako u PDP ima ljudi koji smatraju da se sa SNSD može sarađivati kao da je to najnormalnija politička stvar, da su takvi sigurno u velikoj manjini i shvatiće da su u pogrešnoj stranci.

– PDP čini najveći broj onih koji osuđuju način kojim SNSD vlada Republikom i najvećim brojem opština i takav PDP je spreman na borbu sa nakaradnim sistemom vrijednosti koji vlada Republikom Srpskom. Ja takav PDP vidim i nikakav drugačiji – smatra Trivićeva.

Кaže da bi, da živimo u normalnom demokratskom uređenju, saradnja sa bilo kojom strankom bila bi normalna stvar.

– Ali SNSD je društvo jednog lica sa neograničenom odgvornošću i to nije normalno. Mi jesmo politička opozicija SNSD, ali dodatno, mi smo njima vrijednosna opozicija, mi smo opozicija nakaradnom sistemu vrijednosti koji je SNSD posijao širom Republike Srpske i na tom kursu treba istrajati – poručila je ona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO