Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRKA U KOMŠILUKU SE PRETVORILA U TRAGEDIJU Mladić pao sa motora, pa ga pregazila DVA AUTOMOBILA

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Ostoja Gagić (29) poginuo je u subotu u 20.40, u Povrtarskoj ulici ispred broja 23 u Futogu, trkajući sa motorom sa dvojicom drugova koji su bili u automobilu i koji su ga, kako tvrde očevici, na kraju pregazili.

Gagić je, kako saznajemo u policiji, upravljao motociklom kada je naleteo na parkirani automobil, a nakon toga udarila su ga još dva automobila.

Izgubio je život na licu mjesta. Hitna pomoć, koja je ubrzo došla, mogla je samo da konstatuje smrt mladića.

Kako za “Blic” priča Futožanin ispred čije kuće se desila užasna nesreća i koji je prvi istrčao napolje i zatekao stravičan prizor, u pitanju je bila trka između drugova koja se završila kobno – tragedijom koju će čitavo naselje pamtiti godinama.

– Čuo sam samo udarac i istrčao napolje iz kuće. Scena je bila užasna, to nikada neću zaboraviti, mladić je ležao pored motora i jedva disao. Oko nas je sve uništeno, motor, automobili… Odmah smo zvali Hitnu pomoć, ali nije mu bilo spasa. Mislim da je bio živ možda još deset minuta poslije pada. Grehota jednog mladog života. Nisam odmah znao šta se tačno desilo, vidio sam da su dva automobila koja su parkirana ispred kuće oštećena – rekao je ovaj Futožanin.

Kada je na mjesto nesreće stigla policija, očevici pričaju da se ubrzo saznalo i da je jedan automobil u bjekstvu. No, pomoću broja tablica vrlo brzo je identifikovano ko je nestao sa mjesta nesreće, a ispostavilo se, kako kažu mještani, da su to bili drugovi preminulog, sa kojima je prije nesreće bio u kafani. Nakon provoda htjeli su nešto da pojedu, a kako nezvanično saznajemo, tu noć su i pili. Odlučili su da se trkaju do mjesta gdje će da jedu, dvojica u automobilu i Gagić na motoru.

Foto: RAS Srbija

Mještani ove donedavno mirne futoške ulice prepričavaju kako se užasna nesreća dogodila.

– Kako sam čuo od inspektora i saučesnika nesreće, vozač motora je prvo skrenuo, podletio i udario u parkirana dva automobila ispred kuće, odbio se na put, gdie ga je udario automobil koji je išao iz suprotnog smera, da bi ga na kraju svojim automobilom udarili i drugari sa kojima se trkao, a koji su bili iza njega. Oni nisu bili tu kada sam izašao napolje, kako sam čuo od policije, pobiegli su, ali ih je policija ubrzo našla – pričaju mieštani.

Ulica kao pista

Žitelji Povrtarske žale se da zbog nasilničke vožnje pojedinaca ne mogu da žive normalno otkada je ulica ponovo asfaltirana. Iako je dozvoljena brzina od samo 40 kilometara na sat jer se ulica naslanja na Osnovnu školu “Miroslav Antić”, imaju osjećaj da žive pored piste.

– Samo sam čekao kada će ovo da se desi. Svaki dan ovuda jure kao sumanuti, bolje je bilo kada smo imali rupe. Vjerujte mi da se brinem za bezbjednost svoje djece kada idu u školu, samo se štrecam na zvuk motornih vozila. Nadam se da će ova tragedija nešto da promjeni, možda da postave neke prepreke na putu ili da policija češće kontroliše promet. Decembar nije vrijeme kada se vozi motor, ulica je često mokra, smrznuta i klizava – priča jedan od komšija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO