Sport

TRKA ZA NAJBOLJEG Raonić: Srećni smo što živimo u vremenu Đokovića, Nadala u Federera

Miloš Raonić je govorio o trci za najboljeg igrača svih vremena.Kada biramo najboljeg, uglavnom se bira između Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

TRKA ZA NAJBOLJEG Raonić: Srećni smo što živimo u vremenu Đokovića, Nadala u Federera
FOTO: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

Raonić je istakao da je još rano za takve priče dok su igrači još aktivni.

-Teško je voditi debatu kada svašta još može da se dogodi. Rafa će još dugo igrati, Rodžer još uvek nije sve rekao, a tu je i Novak koji zbog godina i zdravlja možda ima najbolju šansu. Nije sve u Grend Slem titulama, tu su i nedjelje na mjestu broj 1, međusobni dueli, to takođe mnogo znači. Tu su i Masters serije, ma svašta je u priči za najboljeg svih vremena- rekao je Raonić , a prenosi B92.

Nastavio je Raonić da objašnjava argumente za biranje najboljeg tenisera svih vremena.

-Mislim da smo veoma srećni što su tri najbolja igrača ikada svi u istoj eri i možemo da ih poredimo, nego da gledamo periode od 20 i više godina i vršimo poređenja. Rafa je napravio ogromne rezultate, osvojio je Rolan Garos 13 puta u 16 godina. Pogledajte samo ovo, prije nego što je počela njihova dominacija, rekord po Grend Slem titulama je bio 14. Nadal može da ima toliko samo na jednom turniru, ko je još mislio da je to moguć-“, objasnio je Miloš Raonić.