Kultura

“TU JE ONA, ZAUVIJEK” Prvi suprug Nede Arnerić ne prihvata da legendarne glumice VIŠE NEMA

Prvi suprug Nede Arnerić, koja je prije par dana preminula, je reditelj kultnih jugoslavenskih filmova “Ljubavni život Budimira Trajkovića” i “Erogena zona”, Dejan Karaklajić.

“TU JE ONA, ZAUVIJEK” Prvi suprug Nede Arnerić ne prihvata da legendarne glumice VIŠE NEMA
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Glumica Neda Arnerić je imala samo 21 godinu kad se zaljubila u Dejana Karaklajića, a on kaže da ga je veoma potresla vjest o njenoj iznenadnoj smrti prije četiri dana u 67. godini.

Neda nije otišla. Zvuči patetično, ali nije, tačno je. Kada sam dobio vjest da je umrla, bio sam očajan. Dugogodišnji smo prijatelji. Kako to da je više nema… Posljednja dva dana sam toliko vidio njenih slika, dijelova filmova, cijelih filmova, da sam osjetio da ona ne može da ode. Njen nevjerovatan osmijeh, ljepota, kretnja, intonacija glasa, sve je tu. Gledajući je i slušajući, nisam više bio tužan. Uspjela je, bez ikakve namjere, da ostavi neizbrisiv trag iza sebe. Njena jednostavnost, prirodnost, nepretencioznost u životu, kao i na filmu, pozorištu, televiziji, kada je gledamo, čine je bliskom i time nas plijeni. Njena duša je vesela, dobra, ali i napaćena, puna radosti i tuge, kao da u svakom trenutku osijeća cijeli svijet…. Kada zaželim, vidim i vidjeću i osjetiću Nedu, višeslojnu, talentovanu, lijepu i preblagu, punu razumjevanja za ljude oko sebe. Tu je Neda, zauvijek… I nije patetika, jednostavno je tako – kaže Karaklajić.

Pročitajte još

Brak je trajao tri godine, ali su glumica i režiser ostali su u kontaktu do kraja života. Zanimljivo je da je Neda rođena istog dana kada i rediteljeva majka, kao i baka.

Dejan joj je kupio prvog psa, pinča Bilija, koji je živio 17 godina. Neda je zbog Dejana rekla “ne” agentima i Holivuda.

– Željela je da vodi jednostavan život u Beogradu okružena porodicom i prijateljima – zaključuje reditelj.

Slavna glumica je više od 35 godina bila u skladnom braku s doktorom Miloradom Mešterovićem, koji je preminuo 2019. nakon teške bolesti.

Neda je simbolično otišla njemu u zagrljaj na dan njegovog rođenja. Dvije godine je bila u braku s legendarnim glumcem Radetom Markovićem, koji je bio 32 godine stariji od nje i to je bila “zabranjena ljubav”.

(Expresstabloid)