Politika

"Tu nema nikakve dileme" Nikšić poručio da je SNSD nezaobilazan faktor za formiranje vlasti na nivou BiH

Vlast na nivou BiH treba formirati s onima koji su na vlasti u Republici Srpskoj i zato je SNSD sa partnerima kao izborni pobjednik u Srpskoj nezaobilazan u konstituisanju vlasti na zajedničkom nivou.

Nermin Niksic
FOTO: FTV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovo je rekao večeras predsjednik SDP Nermin Nikšić.

Nikšić je rekao da nije realno da vlast na nivou BiH bude formirana bez SNSD i HDZ i da Savjet ministara bez te dvije stranke ne bi mogao ništa da napravi ni u Republici Srpskoj, ni u FBiH, a bila bi i dovedena u pitanje saradnja sa entitetskim vlastima.

Pročitajte još

On kaže da je cilj tažnja ka zajedničkoj saradnji za dobro svih građana oba entiteta.

– Vlast treba praviti s onima koji su na vlasti i na nivou Republike Srpske zbog saradnje i zbog protočnosti. Vladu u Republici Srpskoj vodiće SNSD i tu nema nikakve dileme. Dakle, Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske, Radovan Višković je predsjednik Vlade. Dakle, šta ćemo sad? Naraviti Vladu u Federaciji koja će se gledati nišanom? E, ja nisam za to, već sam mišljenja da je bolje da ne pravimo Vladu u Federaciji ako nećemo zajedno sarađivati – rekao je Nikšić.

On je rekao da će u FBiH “osmorka” i HDZ imati većinu za formiranje vlasti, čime se SDA šalje u opoziciju.

Nakon što je potpisan sporazum “osmorke” sa HDZ, Nikšić je najavio razgovore i sa partnerima iz Republike Srpske sa kojima bi bio potpisan sličan sporazum, piše RTRS.

Kada je riječ o novom premijeru FBiH, Nikšić kaže da na nivou “osmorke” postoji opredjeljenje da on bude na toj funkciji.

Prihvati notifikacije