Svijet

TUČA ZBOG TOMPSONA Okršaj pedikirke i penzionera u Zadru zbog PJESME USTAŠKOG PJEVAČA

Na Prekršajnom sudu u Zadru novčanom kaznom zbog narušavanja javnog reda i mira kažnjeni su 32-godišnja pedikirka i 38-godišnji nautičar iz tog hrvatskog grada, koji su se u kafe baru sukobili sa 70-godišnjim penzionerom, lokalno poznatim kao barba Šime jer je tražio da se pusti pjesma pjevača Marka Perkovića Tompsona.

TUČA ZBOG TOMPSONA Okršaj pedikirke i penzionera u Zadru zbog PJESME USTAŠKOG PJEVAČA
FOTO: RAS SRBIJA

Zadarski sajt lista “Slobodna Dalmacija” navodi da se sukob odigrao 2. januara u kafiću u krugu Autobuske stanice u Zadru gdje se 32-godišnjakinja najpre posvađala sa barba Šimom, koji joj je prigovorio što nije pustila Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva na svojim koncertima i u svojim pesmama.

Kako se navodi, umjesto Tompsonove, puštena je pjesma pevača Miroslava Škore, nakon čega je barba Šime odbio da joj plati piće, što je od njega tražila.

Ona ga je zbog toga ošamarila, nakon čega joj je barba Šime uzvratio udarac. Navodi se da pedikirka nije posustala već ga je tada više puta udarila otvorenim dlanom u predjelu glave na šta joj je barba Šime iznenada isprskao lice “biber sprejem”.

Tada je u kafić ušao njen 38-godišnji prijatelj koji ju je zatekao na podu. On je udario barba Šimu zbog čega je 70-godišnjak pao, glavom udario o ivicu zida i ostao nepomično da leži dok je par otišao iz kafe bara.

Vlasnica kafića je na sudu rekla da je barba Šime inače dobar čovjek i dobar mušterija i ispričala da je 32-godišnjakinja sporne večeri njega hvatala za jaknu, odgurivala, gurala šakama, rukama, kao i da je on bio smiren, ali prilično pijan.

Navodi se da je par kažnjen sa 726 kuna (oko 100 evra), a sud pri izricanju kazne nije pronašao nikakve olakšavanjuće okolnosti.

Barba Šime je, sa druge strane, oslobođen optužbe za remećenje javnog reda mira jer je utvrđeno da je “postupao u nužnoj odbrani”.