Hronika

Tuđe dijete odnijela bivšem i rekla da je njihovo: Dadilja imala detaljan plan kako da uzme bebu, sve je počelo prepiskom na Fejsbuku

Nevjerovatan slučaj otmice bebe dogodio se danas u Kruševcu. Kruševljanka J. J. (35) uzela je dječaka starog 40 dana i odnijela ga u kuću bivšeg dečka D. S. (40) kome je rekla da je to njihov sin.

Tuđe dijete odnijela bivšem i rekla da je njihovo: Dadilja imala detaljan plan kako da uzme bebu, sve je počelo prepiskom na Fejsbuku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sve je počelo kada je majka dječaka preko Fejsbuka tri dana ranije angažovala dadilju da joj na nekoliko sati pričuva dijete.

Po dogovoru, J.J. je došla i odvela dijete u šetnju, ali se, na zaprepašćenje majke, nije vratila u dogovoreno vrijeme.

– Uznemirena K. B. jutros je nazvala je policijsku stanicu u Kruševcu i rekla da je dadilja, po prethodnom dogovoru, odvela dijete u šetnju u park i da se nije pojavila u dogovoreno vrijeme, kao i da se ne javlja na telefon. Ona je navela i da je dadilju angažovala prije tri dana, a da su se upoznale preko Fejsbuka – kaže Kurirov izvor iz istrage i nastavlja:

Majka je bila potpuno van sebe, ponavljala je da ne zna gdje joj je dijete i da ne može da vjeruje šta se dogodilo. Objasnila je da je mališan rođen krajem juna, a da joj je žena kojoj je tako malu bebu povjerila djelovala pristojno.

Policija se digla na noge i u rekordno kratkom roku pronašla dadilju i bebu i to u naselju Mudrakovac, u kući njenog bivšeg momka.

– Novorođenče je nađeno u kući D. S, koji je, zajedno sa dadiljom nakon upada policije odveden na saslušanje, a onda je tamo uslijedio pravi šok – priča izvor i nastavlja:

– Dadilja je navodno izjavila da je ona sa D. S. bila prvo u vezi, a potom i u vanbračnoj zajednici. Objasnila je da je u decembru prošle godine doživela spontani pobačaj, ali da to nikome nije ispričala. Njih dvoje su u vezi bili do aprila ove godine, a tada su se rastali i njena namjera je bila da dječaka koji joj je povjeren na čuvanje predstavi kao njihovog sina.

Pročitajte još

Šokirani D. S. potvrdio je da su se nekada zabavljali, ali da nije znao da je ona izgubila bebu.

– On je naveo da ga je J. J. pozvala u petak i rekla da će u ponedjeljak dovesti njihovo zajedničko dijete da ga upozna. Tako je i uradila, došla je juče kod njega i bebu prestavila kao njihovog sina – kaže izvor iz istrage i nastavlja:

– Po svemu sudeći J. J. je detaljno isplanirala otmicu i samo je tražila dijete koje će pokazati momku kao njihovo. Ona se, vjerovatno, javila majci dječaka na Fejsbuku gdje je navela da radi kao bebisiterka jer je imala bebu odgovarajućeg uzrasta. Žena joj je povjerila bebu, a ona je iskoristila priliku.

J. J. je poslije saslušanja u policiji puštena na slobodu, a protiv nje će u redovnom postupku, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, biti podnijeta krivična prijava za oduzimanje maloljetnog lica.

Prihvati notifikacije