Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TUKLI IH NOGAMA, RUKAMA, LETVOM Žandarm sa prijateljem brutalno pretukao dvojicu maljoletnika (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Snimak brutalnog prebijanja, za koji se tvrdilo da se na njemu vidi kako dvojica pripadnika Žandarmerije prebijaju dvojicu mladića u Vranju, uzdrmao je danas Srbiju.

Blic” otkriva ko su akteri i šta se, zapravo, dešavalo.

Do premlaćivanja je zaista došlo u Vranju i jedan od batinaša jeste pripadnika Žandarmerije, potvrđeno je “Blicu”. Snimak je nastao 13. januara u dvorištu vranjske Gimanzije “Bora Stanković”. Na njemu se vidi kako pripadnik Žandarmerije Davor Aleksić i njegov prijatelj Miloš Stojmenović prebijaju maloljetnike S. D. i V. V.

Tuči u školskom dvorištu prethodilo je, naime, demoliranje kafića “Gajba”, čiji su vlasnici Aleksić i Stojmenović. Kako je utvrđeno u istrazi, S. D. i V. V. su tog jutra lomili i bacali inventar, prijetili nožem prisutnima. Radnici su pozvali gazde u pomoć, a dvojica maljoletnika su pobjegli u gimnazijsko dvorište.

Tu su ih sačekali vlasnici lokala i premlatili, što je zabilježeno na video snimku koji je danas obišao Srbiju.

Kako su ranije objavili vranjski mediji, nakon tuče na igralištu školskog dvorišta Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, u saradnji sa policijom, došlo je do snimaka sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi.

– Policija je nakon uvida u video zapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi, ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije i Miša Stojmenović iz Vranja, fizički napali oštećene, maloletnog V. V. i S. D, na taj način što su rukama i nogama udarali oštećene, a osim toga Stojmenović i drvenom letvom udario oštećenog S. D. i nanijeli im lake tjelesne povrede – saopštilo je Tužilaštvo.

Prema dokumentu, Tužilaštvo je naložilo zadržavanje osumnjičenih zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda iz čl. 122. st. 2. u vezi st. 1. u vezi čl. 33. KZ.

– Policija je oko 23.30 časova obavijestila dežurnog zamjenika da je Miša Stojmenović u bjekstvu, a Davor Aleksić na odjeljenju psihijatrije sa dijagnozom stresna situacija i da će biti zadržan 24 časa na posmatranje. Naloženo je sačinjavanje tehničke dokumentacije, i pribavljanje medicinske dokumentacije od oštećenih – kaže se u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenih, stavljen je prijedlog Osnovnom sudu u Vranju za određivanje pritvora zbog opasnosti uticaja na svjedoke, koji je sudija za prethodni postupak odbio.

Protiv rješenja suda, tužilac je izjavio žalbu koja je odbijena 18. januara od strane veća Osnovnog suda u Vranju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO