Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TUKLI SU ME PESNICAMA, NOGAMA, FLAŠAMA, STOLICAMA” Ispovijest menadžera noćnog kluba pretučenog u Kragujevcu

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

U Kragujevcu se još govori o kasapljenju bivšeg boksera Jovice Lešnjaka (24), a ovaj grad je potresao još jedan zločin. U noći između petka i subote, oko četiri izjutra, u noćnom klubu “Dva goluba” u naselju Šumarice brutalno je pretučen menadžer ovog lokala D. A. (44).

Njega je nakon kraće rasprave napalo sedam gostiju, i on je zadobio teške tjelesne povrede. Policija je na tragu huliganima i očekuje se njihovo privođenje, saznaje “Blic”.

Kako je za “Blic” izjavio povrijeđeni D. A. “u klub je pri kraju rada ušla grupa momaka i tri djevojke”.

– Pitali su da li mogu da popiju piće i da čuju neku pjesmu, iako su vidjeli da je lokal pred zatvaranjem. Dozvolio sam im, jer ipak poštujem goste, da popiju po jedno piće i da se poslije rastajemo. Kada je prošlo više od pola sata, rekao sam im da je kraj i da moramo da gasimo muziku i da više ne radimo. Onda je J. N, koji živi u naselju Aerodrom i znam ga od ranije, pobjesnio. Popeo se na sto i počeo da maltretira preostale goste. Kada sam rekao sam da ću da pozovem policiju, nastao je haos. Rekao je “baš nas briga za policiju” i počeo da me udara sa svojim drugarima – priča žrtva napada i dodaje:

– Nisam mogao da se izborim, tukli su me pesnicama, nogama, flašama, stolicama. Konobarica je počela da vrišti, udarili su i nju. Gosti su bježali glavom bez obzira. Polomili su mi nos, imam kopče po glavi, sav sam u modricama i čvorugama. Ne mogu da spavam od bolova – priča D. A. kojeg ovih dana čekaju previjanja i još jedna hirurška intervencija.

Prema riječima D. A, objekat je demoliran, a uništena je i kasa. Pretpostavlja se da je grupa momaka iz naselja Aerodrom na neki način povezana sa kriminalnim klanovima koji godinama haraju po centru Šumadije i osim što siju strah među građanima, umiješani su u poslove oko prodaje narkotika i obezbjeđivanja objekata.

Za sada nisu poznati motivi ovog događaja, i tek nakon istrage će se znati da li je posredi obična tuča pijanih gostiju ili je pozadina dublja.

Krvavi kragujevački noćni klubovi

Noćni klubovi su tokom posljednjih godina postali mjesta visokog rizika u Kragujevcu, 2. novembra ove godine jer u noćnom klubu “Volpe” došlo do nezapamćenog okršaja izmežu dvije suprotstavljene grupe koje se, zvanično, bave obezbjeđenjem, ali za koje se sumnja da vode tržište narkotika u Kragujevcu.

Tada je brutalno prebijen i isječen oštrim predmetom Jovica Lešnjak (24), bivši bokser, koji je bukvalno iskasapljen. On je i dalje u teškom stanju, i čeka složenu operaciju spajanja perifernih nerava zato što sum u isječeni mišići i tetive.

Tada je policija uhapsila Marka B.(30) i Božidara B. (31), menadžere kluba, koji su osumnjičeni kao vinovnici obračuna. U taboru koji je u toj tuči izvukao deblji kraj bila su i dva pripadnika žandarmerije, koji su izjavili da su se tu našli slučajno kao gosti.

Serija obračuna dvije kriminalne grupe je dobila na intenzitetu i surovosti, nakon ubistva MMA borca Radoša Joksimovića (27) čije se ime, takođe, vezuje za kriminalni milje.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO