Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Turnirom obilježen rođendan POŠK

Regioni
Autor:

Foto: Srpskianfo

Miroslav Popadić

U znak sjećanja na 13. maj 1977, kada je šahovski klub imao prvi zvanični nastup, rukovodstvo Potočanskog ŠK iz istoimenog mjesta kod Prnjavora organizovalo je proteklog vikenda tradicionalni turnir, na kome je ovaj put nastupalo 8 igrača.

Prvo mjesto, kao i nekoliko prethodnih godina, osvojio je Živko Danojević, koji je osvojio 7 poena iz 7 partija. Kao jedan od najboljih potočanskih šahista, Danojević je došao iz inostranstva, gdje živi i radi. Drugo mjesto pripalo je veteranu Smailu Bešlagiću iz Prnjavora, a treće velikoj šahovskoj nadi Simi Đuriću.

Druženje u prekrasnom ambijentu Lovačke kuće u Potočanima iskorišćeno je i za prisećanje na maj 1977. godine, kada je POŠK nastupio na Kup takmičenju za pehar maršala Tita, na Bardači kod Srpca.

POŠK je stekao značajnu afirmaciju na širem prostoru, pogotovo zbog uspešne organizacije turnira povodom proslave Dana svetog Save, krajem januara, kao i ženskog osmomartovskog turnira.

Prema riječima predsjednika kluba Miroslava Popadića, to su nezaboravna vremena, na koja su svi u Potočanima i susjednim selima ponosni, piše prnjavorlive.info.

– Godine čine svoje, pa nastojim da pronađem nove snage, koje će predvoditi klub, kakvih je malo na Balkanu. Računamo na mlade snage kao što su Dragan Đumić i Nemanja Stanić, mladići koji su vrijedni i puni elana, da nastave ono što smo njegovali u protekle 42 godine – rekao je Popadić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO