Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Turska kompanija ZAINTERESOVANA za gradnju koridora Vožd Karađorđe

Biznis
Autor:

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom turske firme Kaljon o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor Vožd Karađorđe.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, upoznao je predstavnike Kaljona”sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici turske kompanije iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, želhezničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje. Kompanija“Kaljon”osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i željezničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrijednosti oko 30 milijardi evra, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO