Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TUŽBA TEŠKA DVA MILONA DOLARA „Prada“ na sudu zbog kupovine više od 700 mladih krokodila

Svijet
Autor:

Foto: Aleksandar Plavevski/EPA

Italijanska modna kuća Prada uskoro će se naći na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila.

Tužba protiv modnog giganta teška je dva miliona dolara, prenosi Klix.ba.

Prada se našla u sudskim problemima kad je firma “Capo-USA” otkrila kako je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože i mladunaca američkih krokodila, koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.

Dok su se druge modne kompanije, poput LVMH, Keringa i Ermea (Hermes), borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, Prada je uz pomoć firme “Capo-USA” pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u fabrici “GNP Pelli” u Italiji.

„Capo-USA” bio je plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože. “Capo-USA” tvrdi da su samostalno prevezli 726 krokodila na Pradinu farmu u Luizijanu, gde su se uzgajali krokodili zbog krzna i kože.

Međutim, “GNP Pelli” navodno nije platio proviziju “Capo-USA”, čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.

Prada je zatražila da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano, preneo je Klix.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO