Hronika

Tužilac najavio optužnicu protiv Velje Nevolje i klana do SLJEDEĆEG PETKA: Prikazane fotografije četvorice ubijenih

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je danas da će optužnica protiv klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog Mesar i Zver, biti podignuta sljedećeg petka!

Tužilac najavio optužnicu protiv Velje Nevolje i klana do SLJEDEĆEG PETKA: Prikazane fotografije četvorice ubijenih
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu da će u narednih 7-8 dana biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, najvjerovatnije u petak i pokazao novinarima dokaze, odnosno jezive fotografije na kojima se vide isječeni dijelovi obezglavljenih tijela črtvorice ubijenih muškaraca za čija se ubistva tereti ova grupa.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe sa servera Skaj i na njima se vide raskomadani Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja i Zdravko Radonjić.

Pročitajte još

Fotografije tijela Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su najmonstruoznije, nisu prikazane novinarima jer ih njegov otac još nije vidio, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su fotografije predočene.

Nenadić je naveo da se istraga vodi proptiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još 6 navrata, protiv istih ili novih lica. Njeni pripadnici se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Prihvati notifikacije