Hronika

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR Žena u pijanom stanju udarila djevojčicu (14) NA PJEŠAČKOM, završila sa teškim povredama

U Drugom Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu upravo je završeno saslušanje Nine Kovačević koja je, kako se sumnja, 26. juna u Ulici Vojvode Stepe, svojim vozilom naletjela i teško povrijedila djevojčicu M.Đ. (14) i zbog težine djela, Tužilaštvo je zatražilo pritvor za osumnjičenu.

Policija Srbija
FOTO: RINA

Osumnjičenoj se na teret stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Osumnjičena je da je saobraćajnu nesreću izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pijana, sa 1.51 promila alkohola u krvi, kao i jer je do nesreće došlo na pešačkom prelazu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još

Kako se dalje navodi, osumnjičena je iznijela svoju odbranu, nakon čega je Drugo OJT u Beogradu podnijelo prijedlog nadležnom osnovnom sudu za određivanje pritvora Nini K. kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svjedoke, oštećenu djevojčicu i očevice događaja.

Takođe i zbog toga da ne bi ponovila krivično djelo, a s obzirom da je prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene podnijeto 33 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda, i zbog uznemirenja javnosti – navodi se u saopštenju Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo nastavlja rad u predmetu sprovođenjem ostalih dokaznih radnji, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu