Hronika

TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO REOBDUKCIJU TIJELA BEBE Roditelji sumnjaju u identitet mrtvorođenog djeteta

Više javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je kolegama iz Osnovnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi da zatraže reobdukciju tijela mrtvorođene bebe iz Ranovca, koja će se obaviti na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO REOBDUKCIJU TIJELA BEBE Roditelji sumnjaju u identitet mrtvorođenog djeteta
Foto: Shutterstock

Kako Blic saznaje, obdukcija je naložena kako bi se utvrdilo da li je mrtvorođena beba dijete Džesike Floranović (23) iz Ranovca, koja je navela da sumnja da njeno dijete nije mrtvo.

Naime, roditeljima bebe saopšteno da je njihovo dijete 28. decembra rođeno mrtvo, a tijelo im nije predato uz obrazloženje da je ono medicinski otpad i, kao takav, ne predaje se roditeljima.

Nakon toga, oni su javno istupili i iznijeli sumnje o ishodu porođaja, jer su tvrdili da je trudnoća bila uredna. Takođe, izrazili su sumnju i u identitet tijela bebe koje je ocu pokazano u kapeli petrovačke bolnice. U saradnji sa Udruženjem „Za istinu i pravdu o bebama“, oni su podnijeli i krivične prijave, zbog čega je cijeli slučaj preuzelo tužilaštvo.

Zbog sumnji roditelja naložena je reobdukcija tijela bebe. Biće obavljeno DNK vještačenje koje će uporediti DNK profile djeteta i roditelja i utvrditi se da li su oni biološki roditelji bebe. Tako će se nesporno razjasniti da li ima potrebe za pokretanjem istrage ili ne – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

On dodaje da je tijelo bebe bilo u požarevačkoj bolnici, međutim da je danas u toku dana ono prebačeno na Institut za sudsku medicinu.