Politika

"Tužilaštvu BiH dali 450.000 KM" Pandurevićeva tvrdi da SNSD u zajedničkim institucijama radi mimo zaključaka Narodne skupštine

Savjet ministara BiH je u decembru redovno zasjedao jer je održao dvije sjednice mimo zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, istakla je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS.

"Tužilaštvu BiH dali 450.000 KM" Pandurevićeva tvrdi da SNSD u zajedničkim institucijama radi mimo zaključaka Narodne skupštine
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
Aleksandra Pandurević

Kako kaže, pred Novu godinu, kako bi to sve prošlo neprimjetno i nezapaženo, Savjet ministara BiH je donio carinske tarife i kvote kao i odluku da se Tužilašvu BiH dodjeli 450 hiljada KM.

– Na prijedlog ministara Staše Košarca koji je veliki zaštitnik Republike Srpske i koji svakodnevno iznosi gnusne laži na predsjednika Srpske demokratske stranke, Savjet ministara je donio carinske tarife i kvote. Veliki zaštitnici interesa RS koji navodno vraćaju nadležnosti Srpske i vraćaju zakon o VSTS Republike Srpske su donijeli odluku 16. decembra na sjednici Savjeta ministara da Tužilaštvu BiH daju 450 hiljada KM na ime plata i naknada zaposlenih. Ako nešto ukidaš ne daješ mu pare i ne jačaš ga. To govori da priča o vraćanju nadležnosti nije stvarna namjera Milorada Dodika i SNSD – istakla je Pandurevićeva.

Pročitajte još

Ona kaže da se očigledno radi od predizbornoj farsi i igri sa nacionalnom osjećajima sva tri naroda i da je to politika koja odgovara i Dodiku i Izetbegoviću i Čoviću.

– Ovo je jedna vrsta kontrolisanog verbalnog sukoba. Ove dvije sjednice Savjeta ministara i sjednica Predsjedništva BiH od 6. decembra koju je Milorad Dodik prespavao dokaz su da institucije rade mimo odluka Narodne skupštine RS. Milorad Dodik je sad ucjenjen političar. Ne bih me iznenadilo da Dodik opet postane kooperativan prozapadne političar – zaključila je Pandurevićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu