Svijet

TUŽIO MERDOKOVU KOMPANIJU Sud odbio zahtjev za proširenje tužbe princa Harija protiv britanskih tabloida

Britanski princ Hari ne može da izmijeni svoju tužbu protiv britanskih tabloida u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Merdoka niti da pridoda optužbe protiv Merdoka lično, koje se tiču Harijeve supruge Megan, njega i drugih oštećenih, saopšteno je danas iz Vrhovnog suda u Londonu.

Princ Hari
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Princ i više od 40 drugih oštećenih tužili su Merdokovu kompaniju Njuz grup njuzpejpers (NGN) zbog nezakonitih radnji novinara i privatnih istražiteljia koji su od sredine 1990-ih do sredine 2010-ih radili za listove Sun i sada nepostojeći Njuz of vorld, prenosi Rojters.

U martu ove godine Hari (39), mlađi sin kralja Čarlsa III, tražio je da izmijeni svoju tužbu i doda nove navode, uključujući i to da je tabloid San naredio 2016. godine privatnim istražiteljima da nadziru njegovu tadašnju djevojku, a sada suprugu Megan.

Pročitajte još

Međutim, u današnjoj presudi, sudija Timoti Fankort odbio je da odobri duži vremenski okvir za proširenje tužbe, a takođe je odbio da se predmetima priključe i optužbe koje datiraju iz 1994. i 1995. godine u vezi sa pokojnom Harijevom majkom, princezom Dajanom.

Sudija je takođe odbio zahtjev Harija i drugih oštećenih da se lično Rupert Merdok (93) obuhvati tužbama jer je navodno “svesno lagao” da ništa ne zna o hakovanju telefona i drugim nezakonitim radnjama i lično je bio umiješan u prikrivanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu