Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TVRDIM DA SU DAVID I DŽENAN UBIJENI” Advokat Feraget iskreno i bez dlake na jeziku (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: N1/RAS Srbija

Govor istine je uvijek jednostavan. Ja odgovorno tvrdim da je Dženan Memić ubijen, kao i David Dragičević. Suština problema je da ne možete jednostvano dokazati laganje i laži tužilaca, istakao je advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

Pojasnio je da je zatraženo i novo vještačenje.

– Morate znati da je devet vještaka odbilo da svjedoči u slučaju Dženana Memića, po zahtjevu odbrane kolege Karkina. Uvijek sa obrazloženjem da su svi dokazi na našoj strani, ali oni ne bi željeli da se petljaju u taj slučaj. Sada je Vrhovni sud po meni ukinuo tu presudu na jedan apstraktni način. Javnost mora znati da imaju dvije vrste činjenica. Činjenice koje vam idu na teret optuženog i činjenice koje vam pogoduju. Kako je moguće da dođe do podizanja i potvrđivanja optužnice za saobraćajnu nesreću kad Dženan Memić nema nijednu povredu izazvanu saobraćajnom nesrećom – smatra Feraget.

 

Upitan da komentariše istup u javnost potpredsjednice VSTS Ružice Jukić koja optužuje međunarodnu zajednicu za miješanje u rad pravosudnih institucija, Feraget je istakao da misli da su to notorne gluposti.

– Vladavina prava kao ideja je nešto u što svi moramo vjerovati. To podrazumijeva da svi koji se bave primjenom zakona da su ograničeni samim pravom, da posjedujemo zakone koji imaju jasna svojstva i da imamo institucionalne garancije. Mi smo na sva tri testa pali. Pojedini moćnici sami sebe stavljaju iznad zakona – naglasio je Feraget, prenosi Slobodna Evropa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO