Hronika

USRED DANA "NADUVAO" 2,6 PROMILA ALKOHOLA Od vozača u Gradiški oduzeto vozilo

Vozač M. K. iz Vilusa kod Gradiške uhapšen je juče zbog toga što je u 12 časova vozio automobil sa 2,6 promila alkohola u krvi, potvrđeno je u Policijskoj upravi Gradiška.

USRED DANA "NADUVAO" 2,6 PROMILA ALKOHOLA Od vozača u Gradiški oduzeto vozilo
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

Oni su pojasnili da su zaustavili automobil „proton“ kojim je upravljao M. K. i utvrdili da je vozilo neregistrovano, a tada je on testiran i na alkohol.

– Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola su zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, te zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja uhapsili M. K. i privremeno mu oduzeli auto – pojasnila je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje on je pušten na slobodU, a protiv istog, Osnovnom sudu Gradiška, odjeljenju za prekršaje biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u proteklom periodu  oduzeli ukupno 24 vozila, od osoba koje su višestruki povratnici zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni.

Prihvati notifikacije