Hronika

U akciji “Start” do sad uhapšeno 7 osoba: Pomoćnici načelnika i pravobranilac biće privedeni i ispitani

Tri pomoćnika načelnika i pravobranilac u sarajevskoj Opštini Stari Grad, u kojoj su u toku pretresi u nastavku akcije "Start", biće privedeni tokom dana u prostorije Federalne uprave policije, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

FUP pretresa zgradu Opštine Stari Grad
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Njih će ispitati postupajući tužioci.

Akcijom “Start” do sada je obuhvaćeno više fizičkih i pravnih lica osumnjičenih za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Pročitajte još

Polovinom maja u okviru ove akcije uhapšeno je sedam osoba među kojima su načelnik sarajevske opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Seid Hadžibajrić, Alma Destanović, Mehmed Dedić, Emina Rogo, Elmedin Karišik.

Policija je nedavno izvršila pretrese se više od 20 lokacija na području sarajevskih opština Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža i tom prilikom je oduzeta dokumentacija, određena količina novca, skupocjeni nakit i nekoliko automobila.

Iz Tužilaštva BiH su ranije saopštili da se aktivnosti realizuju u koordinaciji sa Evropolom, a odnose se na krivična djela organizovani kriminal, pranje novca kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe službenog položaja, primanje i davanje dara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije