Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U aprilu peti Energetski samit u Neumu: Glavna tema tranzicija energetskog sektora u BiH

Biznis
Autor:

Foto Srpskainfo

Neum

Vodeća tema petog Energetskog samita koji će se održati u Neumu, biće tranzicija energetskog sektora u BiH.

Predstavnici institucija vlasti, međunarodnih organizacija, potencijalni investitori i eksperti, diskutovaće o temama ključnim za razvoj energetskog sektora u BiH kao što su reforma sistema podsticaja za obnovljive izvore energije, potencijal biomase, tržište električne energije, energetska efikasnost, perspektive gasnog sektora, te uloga medija i javnosti u ostvarivanju uspješne tranzicije energetskog sektora.

Kao i prethodnih godina, glavni razultat konferencije biće ekspertske preporuke koje će dati smjernice predstavnicima vlasti za kreiranje progresivne politike u energetskom sektoru, najavljuju organizatori.

Organizatori petog Energetskog samita su USAID projekat Investiranje u sektor energije (EIA), Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz projekte „Podsticanje obnovljivih izvora energije u BiH“ i „Podsticanje energetske efikasnosti u BiH“, te Britanska ambasada u BiH, uz pokroviteljstvo Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u FBiH i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske.

Samit se održava od 16. do 18. aprila, a otvaranje i cjelokupan program prvog dana konferencije javnost će moći pratiti u živom prenosu na zvaničnoj veb stranici događaja – energetskisamit.ba putem USAID YouTube kanala, najavljuju organizatori.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO