Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U BEOGRADU POČEO SKUP “BUDUĆNOST SRBIJE” Vučićeve pristalice preplavile ulice

Politika
Autor:

Foto: Tanjug

U Beogradu je počeo skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije” na kojem će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a sa skupa bi trebalo da bude poslata poruka jedinstva i zajedništva srpskog naroda.

Skup je počeo himnom “Bože pravde ispred Doma Narodne skupštine, a očekuje se da će Vučić pozvati građane Srbije da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod.

Ovaj skup je najavljivan kao najveći politički skup u istoriji Srbije, a, kako je javila TV Pink, prisustvuje više od 150.000 ljudi, koji su došli da podrže Vučića i politiku koju vodi.

Osim građana Srbije i Srba sa Kosova i Metohije, prisutni su i Srbi iz Republike Srpske, kao i Srbi iz Federacije BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja regiona, ali i iz dijaspore, koji nose transparente podrške Vučiću i Srbiji, kao i zastave Srbije.

Foto: Tanjug

Planirano je obraćanje premijera Srbije Ane Brnabić, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kao i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta.

Najavljeno je i obraćanje penzionisanog potpukovnika Dragutina Dimčevskog.

Prije zvaničnog dijela skupa, održani su koncerti Ace Lukasa i Bore Čorbe, a poslije zvaničnog dijela mitinga predviđen je i koncert Olivera Mandića.

Kampanja “Budućnost Srbije” počela je 7. februara, a cilj Vučića bio je da, obilaskom svih okruga u Srbiji, građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primjedbe građana.

Vučić je ranije rekao da će skup u Beogradu biti najmasovniji miting u istoriji Srbije, te da očekuje dolazak u Beograd više od stotinu hiljada ljudi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO