Politika

"U BiH NEMA TERORISTIČKIH NAPADA" Komšić primio ambasadora Francuske nakon izjave Makrona

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas  Nj.E. Gijoma Rusona, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

"U BiH NEMA TERORISTIČKIH NAPADA" Komšić primio ambasadora Francuske nakon izjave Makrona
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH/RAS SRBIJA

Predsjedavajući Komšić upoznao je ambasadora Rusona o tačnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o tačnom broju žena i djece.

Predsjedavajući Komšić je istakao da Bosna i Hercegovina uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Predsjedavajući Komšić upoznao je takođe ambasadora Rusona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po zakonodavstvu BiH, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta. Osim toga predsjedavajući Komšić je istakao i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Pročitajte još

Predsjedavajući Komšić ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, te da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, predsjedavajući Komšić ponovio je da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena porbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku Bosne i Hercegovine.