Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

U BiH PALE OPASNE UBICE Državljanin Srbije ubio bivšeg gimnastičara Partizana, mladić masakrirao staricu

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Dvojica hladnokrivnih ubica uhapšeni su tokom vikenda na području BiH zbog sumnje da su na veoma brutalan način počinili dva ubistva.

Tako su pripadnici Policijske uprave Doboj uhapsili Zlataka Kavickija iz Stare Pazove, a u Zavidovićima je slobode lišen Muhamed Fazlić.

Kavicki je uhapšen na području Teslića na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Inteprol u Beogradu zbog sumnje da je ubio bivšeg gimnastičara Partizana Andriju Klinku (82) zvanog Ondriš.

Prema nezvaničnim informacijama poslije hapšenja Kavicki se branio šutnjom. On je poslije kriminalističke obrade predat u nadležnost Suda BiH koji će donijeti odluku o ekstradiciji uhapšenog.

Klinka je najvjerovantije ubijen 7. decembra, a njegovo tijelo nađeno je tri dana poslije u kući u Staroj Pazovi, u kojoj je živio sam. Njegovo tijelo pronašle se u komšije, koje ga nisu vidjele nekoliko dana, pa su posumnjali da mu se nešto desilo.

On je tog dana bio kod rođaka gdje su pravili kobasice. Tad je navodno rekao rođacima da ide kući odvesti vozilo, pa da će se kasnije vratiti biciklom. Međutim, on se nije vratio kod rođaka,  zvali su ga telefonom, ali se nije javljao.

U ponedjeljak su došil pred njegovu kuću, gdje su zatekli zaključanu kapiju. Kada su sa komšijama obili kuću, zatekli su njegovo tijelo sa povredama glave.

Slično ubistvo desilo se i u Zavidovićima, gdje je uhapšen Fazlić zbog monstruoznog ubistva starice Džulafere M. (77) koju je više puta izbo nožem, a zatim i zaklao.

Prema pričama komšija, oni staricu nisu vidjeli nekoliko dana pa su obili vrata njenog stana, kako bi vidjeli da li je dobro. Međutim, prizor koji su zatekli ih je šokirao. Odmah su obavijestili policiju koja je izašla na lice mjesta i blokirala ulicu, ali su i inspektori ostali šokirani sa jezivim scenama na mjestu zločina.

Prema nezvaničnim informacijama, nesretna žena imala je više ubodnih rana po cijelom tijelu, kao i veliku ranu na vratu. Zbog toga se sumnja da ju je napadač prvo izbo nožem, pa zatim i zaklao.

Juče nije bio poznat motiv ubistva, ali se sumnja da je i u ovom slučaju riječ o koristoljublju.

Dva udarca u glavu

Prema nezvaničnim informacimjama, Andrija Klinka ubijen je sa dva udarca tupim predmetom u glavu. Inspektori sumnjaju da je motiv ubistva bilo koristiljublje, odnosno da je ubijen tokom pljačke. Moguće je i da je zatekao pljačkaša u svojoj kući.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO