Gradovi

U Bijeljini odata počast poginulim borcima: Pomen i obilježavanje Dana Specijalne policije (FOTO)

Služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježje, ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, odata je počast poginulim borcima i obilježena 29. godišnjica Četvrtog odreda, ratne jedinice u sastavu Specijalne brigade MUP RS. 

U Bijeljini odata počast poginulim borcima: Pomen i obilježavanje Dana Specijalne policije (FOTO)
FOTO: S.R.MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Republika Srpska krvlju je stvorena i čuvaćemo je, braniti i graditi – poručili su pripadnici  ove elitne jedinice.

Ratni komadant Četvrtog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske Ratomir Draganić podsjetio je da je u minulom otadžbinskom ratu iz ove jedinice poginulo 17 boraca, a više od 300 ih je ranjeno. 

– Ratovali smo širom Republike Srpske, od sarajevskog, hercegovačkog, krajiškog, ozrenskog, majevičkog i svih ostalih ratišta. Branili smo srpski živalj i srpsku teritoriju. Stvorili smo Republiku Srpsku i nećemo nikome dozvoliti da je ugrozi – rekao je Draganić. 

Preživjeli učesnici otadžbinskog rata ponosni su na svoj ratni put. Ratni zamjenik komadanta Specijalne brigade Policije Republike Srpske general Ljubiša Borovčanin istakao je da oni koji su stvorili RS nikada ne smiju biti zaboravljeni. 

– Trudimo se da RS bude bolja i jača. Borićemo se za mir, ali i braniti Republiku Srpsku – poručio je Borovčanin.

Četvrti odred Specijalne brigade policije je za ratne zasluge odlikovan Ordenom Nemanjića i Karađorđevom zvijezdom prvog reda.

Prihvati notifikacije