Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Bileći na pomolu nova skupštinska većina: Rogan daje podršku Aleksiću i najavljuje izlazak iz OO PDP

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Skupština opštine Bileća

Načelnik opštine Bileće Miljan Aleksić po ko zna koji put je uspio da obezbjedi skupštinsku većinu, a sada će mu u tome pomoći odbornik PDP Srđan Rogan.

Naime, Aleksić koji je na posljednjom zasjedanju Skupštine izgubio većinu, za samo deset dana je uspio ponovno da obezbjedi tijesnu skupštinsku većinu i to uz pomoć glasa Rogana. Naime, odbornik PDP, koji je početkom prošle godine dva mjeseca, bio predsjednik SO,  ponovo bi mogao sjesti u istu fotelju i tako će zamjeniti Blažu Vujovića iz SNSD, čija je ostavka usvojena na posljednjem zasjedanju. Rogan  „Euroblicu“ nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje ova saznanja.

– Svih 19 odborika bilećke Skupštine mogu biti predsjednici – kaže Rogan i priznaje da će na narednoj sjednici podržati novu skupštinsku većinu i načelnika Miljana Aleksića.

– Moja odluka će biti u interesu građana Bileće – naveo je Rogan.

Međutim, nakon što je krajem marta prošle godine smjenjen sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Bileća, a na njegovo mjesto izabran Blažo Vujović, Rogan je pokrenuo upravni spor protiv opštine tražeći da mu se isplati „bijeli hljeb“. Spor je dobio, ali se na odluku suda oglušila opštinska uprava. Poručuje za „EuroBlic“ „da sada povlačenje tužbe zavisi od raspodjele pozicija u Skupštini“. Očekuje i da će nakon konačne odluke da podrži Aleksića biti isključen iz PDP.

Foto: Moja Hercegovina/RAS Srbija

Srđan Rogan

Načelnik Bileće Miljan Aleksić smatra da će ubuduće imati stabilnu  većinu u skupštinskim klupama i da je došao kraj nesporazumima.

Od lokalnih izbora skoro svako skupštinsko zasjedanje u Bileći je prošlo je u svađama, a ponekad i fizičkim obračunima. Funkcioneri ove lokalne zajednice su se uglavnom sukobljavali oko kadrovskih rješenja i raspodjele funkcija. Naime, od lokalnih izbora promjenili su tri predsjednika Sklupštine, a na narednoj sednici trebalo bi da dobiju i četvrtog. Isto tako, Aleksić je i ranije ostajao bez većine, a opozicija pokretala inicijativu za njegovu smjenu.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bileća, Aleksić je ostao bez većine, nakon što su se odbornik SNSD Radoslav Brčić  i Ujedinjene Srpske Saša Radan priklonili opoziciji. Nakon tog poteza, Brčić je isključen iz bilećkog SNSD.

Zanimljivo je i da bilećku političku kombinatoriku više niko ne razumije. Evidentno je da Bilećani žive sve teže, a obaveze za budžetkse korisnike kasne mjesecima. Opština Bileća zadužena je oko 12 miliona KM, a nijedna banka nije željela sarađivati sa ovom hercegovačkom opštinom za novo kreditno zaduženje koje su nedavno zatražili.

Svi bilećki predsjednici

Prvi predsjednik Skupštine opštine Bileća nakon posljednjih lokalnih izbora bio je Gligor Samardžić (SDS), koga je zamjenio Srđan Rogan (PDP), a zatim Blažo Vujović (SNSD) koji se godinu dana zadržao na ovoj funkciji.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO