Hronika

U Bileći spriječeno krijumčarenje osoba sa Kosova, išli pješke prema Crnoj Gori

Službenici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su na području Bileće krijumčarenje osoba sa Kosova i Metohije koja je išla pješke ka Crnoj Gori, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U Bileći spriječeno krijumčarenje osoba sa Kosova, išli pješke prema Crnoj Gori
FOTO: ZOLTAN GERGELY KELEMEN/EPA

U vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi juče su u graničnom pojasu na području Bileće uhapšena dva crnogorska državljanina.

Osobe čiji su inicijali B.K. /53/ i M.Š. /39/ pronađene su u vozilu “audi” registarskih oznaka Crne Gore, koje je privremeno oduzeto zajedno sa drugim dokaznim materijalom. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su juče državljanina BiH čiji su inicijali H.M. /46/, kojeg potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i teške krađe.

U saopštenju se dodaje da je uhapšena osoba na Aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča, te da je predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na Aerodromu Tuzla na letu iz Dortmunda juče je uhapšena osoba čiji su inicijali N.M. /75/, koje potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni, koji je državljanin BiH, predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Na Graničnom prelazu Klobuk pri ulasku u BiH 28. maja uhapšena je državljanka BiH čiji su inicijali DŽ.B. /42/ nakon što je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Livno raspisala potragu zbog krivičnog djela povreda porodičnih obaveza.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje uhapšenu su predali pripadnicima Policijske uprave Livno.