Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

U Brčkom zaplijenjena brendirana sportska oprema

Hronika
Autor:

Foto: Srna

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Gradina danas u kamionu koji je prevozio garderobu iz Istanbula put Distrikta Brčko u BiH pronašli nešto više od 100 kilograma odjeće za koju se sumnja da povrjeđuje pravo intelektualne svojine.

Riječ je, naime, o skoro 200 torbi sa natpisom „armani”, „guči” i „diskardid”, gotovo 400 pari donjeg veša „kelvin klajn” i „bos”, kao i 100 kompleta pidžama „snupi”, a prije dva dana i u carinskoj ispostavi Raška, otkriveno je više od 750 kilograma garderobe sumnjivog porijekla u dva kamiona pristigla iz Turske,saopšteno je iz Uprave carina.

U tovaru teškom više od 24 tone repromaterijala za tekstilnu industriju koji je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je državljanin te zemlje prevozio robu za firmu uvoznika u Novom Pazaru, otkriveno je i 650 kilograma neprijavljene robe dizajnirane u duhu svjetskog prvenstva u Fudbalu, i za nju se sumnja da nije autentična.

Riječ je o majicama sa nazivima dobro znanih fudbalskih klubova, ali i sa brojevima dresova i prezimenima fudbalera koji ih nose, kompleti šortseva i majica, kao i patike, sve sa potpisom poznatih brendova, skoro 600 pari „najki“, ali i platnenih patika „luj viton“ i „guči“.

Zaplijenjeno je i više od 300 kompleta dresova „puma“ sa natpisom „Srpska fudbalska reprezentacija“, ali i dresova marke „najk“ sa imenom fudbalskog kluba „Pe-Se-Že“, te oko 250 majica „adidas“, „najk“ i „puma“ sa potpisima francuske, njemačke i ostalih fudbalskih reperzentacija, kao i klubova „Real Madrid“, „Arsenal, „Juventus“ i drugih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO