Gradovi

U čast poginulim borcima: U Kostajnici polaganjem vijenaca obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica (FOTO)

Polaganjem vijenaca na spomenik borcima poginulim u odbrambeno- otadžbinskom ratu danas je u Kostajnici obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije.

U čast poginulim borcima: U Kostajnici  polaganjem vijenaca obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica (FOTO)
FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA

Vijence su položili načelnik opštine Nikola Janjetović sa načelnicima odjeljenja u opštinskoj upravi, delegacija Skupštine opštine predsjednik Miloš Štekovic, potpredsjendik Milan Malinić i sekretar Svjetlana Bajalica. Vijence su položili i predstavnici opštinske boračke organizacije Miroslav Marinković, Branko Grubljesic i Slobodan Đuric te komandant borbene grupe Balj Dušan Đenadija, predsjednik udruženja ratnih vojnih invalida Dragoljub Slijepcević i član OB Kostajnica Mile Ugrenović.

FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA
FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović je tom prilikom izjavio da na ovaj način iskazujemo zahvalnost svim borcima i civilima koji su branili i odabranili Kostajnicu u septembar 1995. godine.

U Hrvatskoj agresiji na zapadno krajiske opštine Kostajnicu, Kozarsku Dubicu i Novi Grad ubijeno je 138 ljudi od čega 74 civila i 64 vojnika, a prouzrokovana je materijalna šteta od oko 184 miliona KM od čega u Kostajnici 40 miliona KM. Za nanošenje ove štete niko nije odgovarao.

Nakon obilježavanja u Kostajnici, načelnik Janjetović je prisustvovao centralnom obilježavanju u Novom Gradu.

Prihvati notifikacije