Politika

U DOBOJU NAPADNUT PREDSJEDNIK MLADIH PDP Borenović: Zgrožen sam devijantnim ponašanjem

Predsjednik mladih PDP Stefan Gavrić fizički i verbalno je napadnut u Doboju, u pokušaju da održi konferenciju za novinare na kojoj je planirao da pozove Grad da raspiše konkurs za stipendiranje studenata, saopšteno je iz te stranke.

U DOBOJU NAPADNUT PREDSJEDNIK MLADIH PDP Borenović: Zgrožen sam devijantnim ponašanjem
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Stefan Gavrić

Zgrožen sam današnjim fizičkim i verbalnim, brutalnim napadom na Gavrića. Fizički napad, prijetnje, psovke i druga devijantna ponašanja su očigledno postali obrazac ponašanja u gradu zarobljenom političkim preletačima i konvertitima. To su pojave kojima se mora stati u kraj, a svaki čovjek u svakom mjestu naše republike mora imati pravo da izrazi svoj stav, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako tvrde u PDP, Stefana Gavrića je ispred zgrade Gradske uprave, gdje je trebalo da održi konferenciju za medije, sačekalo tridesetak aktivista SNSD koji su ga odvukli u obližnji park, bacali i govorili da je Doboj njihov grad, da oni mogu da rade šta hoće, da se svako mora raditi onako kako oni kažu, a da on, niti bilo ko drugi, nema pravo tu da govori.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Doboj Slobodan Vasiljević rekao je da se pred takvim ponašanjem ne smije pokleknuti.

– Ako oni žele da terorom i utjerivanjem straha žele da vode ovaj grad, odmah ću reći – PDP na to ne pristaje. Bićemo jači, čvršći i odlučniji u svojoj pravednoj borbi, nego oni u svom bahaćenju i teroru. Jer šta bi bilo sljedeće, da ne možemo da upišemo dijete u vrtić, školu, da ne možemo da se liječimo ili koristimo usluge bilo koje javne ustanove, jer je to sve, kako kažu njihovo? Ko su oni? Doboj je uvijek bio slobodan za svakog građanina, da se ponaša u skladu sa zakonom, da može da iznese svoje mišljenje i danas poručujemo – biće Doboj oslobođen i od ovoga – kaže Vasiljević.

Stefan Gavrić je napad prijavio nadležnim organima, te je najavio podizanje krivične prijave.