Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Doboju počeo Međunarodni rukometni TV turnir

Sport
Autor:

Foto: Srna

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas u Doboju na otvaranju 51. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2019”, da ova manifestacija na najbolji način promoviše rukomet, sport, ovaj grad i Republiku Srpsku.

Davidovićeva, koja je i član Organizacionog odbora, istakla je da je ovaj turnir uvršten u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku i podsjetila da Vlada Srpske podržava njegovu organizaciju.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poželio je gostima i sportskim klubovima prijatan boravak u Doboju i izrazio zahvalnost predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i drugim učesnicima koji su dio organizacije ove sportske priče.

Proslavljeni igrač i trener Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo što je ponovo prisutan na ovoj sportskoj manifestaciji gdje je nekada učestvovao kao igrač.

Na turniru, koji će trajati do subote, 24. avgusta, učestvovaće osam ekipa, a prvi takmičarski susret je između “Pekinga” iz Kine i domaćina “Sloge”.

Susret između ekipe “Tatran Prešova” iz Slovačke i “Izviđača” iz LJubuškog zakazan je za 19.15 časova, a posljednja utakmica prvog takmičarskog dana je u 21 čas između “Eurofarma” iz Sjeverne Makedonije i “Krins-Lucerna” iz Švajcarske.

Foto: Srna

“Šartr” iz Francuske i “Tatran Prešov” igraće sutra od 17.30 časova, od 19.15 časova planiran je susret dobojske “Sloge” i “Eurofarma”, a u 21 čas susrešće se “Izviđač” i “Vojvodina” iz Srbije.

Trećeg takmičarskog dana, u četvrtak, od 17.30 igraju “Krins-Lucern” i “Peking”, od 19.15 časova “Tatran Prešov” i “Vojvodina”, a od 21 čas “Izviđač” i “Šartr”.

U petak, 23. avgusta, planirano je da u 17.30 igraju “Šartr” i “Vojvodina”, dok će se od 19.15 igrati “Sloga” i “Krins-Lucern”, a u 21 čas “Eurofarm” i “Peking”.

Posljednjeg dana turnira u subotu, 24. avgusta, od 10 časova biće odigrana utakmica za sedmo mjesto, od 12 časova za peto, a od 18 za treće mjesto na turniru.

Finalna utakmica planirana je za 20.30, nakon čega slijedi ceremonija svečanog zatvaranja turnira.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar i Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Generalni pokrovitelj je grad Doboj, uz podršku Vlade Srpske i Savjeta ministara.

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa slovačkog “Tatran Prešova”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO