Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U DRUŠTVU SARADNIKA I PRIJATELJA Banjalučki zatvor obilježio krsnu slavu

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Kazneno popravni zavod Banjaluka obilježio je Krsnu slavu – Svete apostole Petra i Pavla , u prisustvu saradnika i prijatelja ustanove.

Krsna slava KPZ Banjaluka, Petrovdan, obilježava se od 2011. kada je episkop Banjalučki Jefrem predložio i odobrio krsnu slavu ustanove i kapele unutar ustanove, uzimajući u obzir i život Hristovih apostola koji su, osim svetosti, imali i padova i posrnuća koji su na najbolji način ispravljali pokajanjem.

– Krsnu slavu obilježavamo od 2011. godine u duhu vjere i tradicije i u krugu zaposlenih i prijatelja ustanove. To je i prilika da pokažemo zajedništvo, slogu i pošaljemo poruke mira, a svakako da svima pomaže da imamo što bolje rezultate u radu u budućem periodu – istakao je Selak.

Između ostalih, obilježavanju krsne slave u KPZ Banjaluka prisustvovali su direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić, direktor MUP RS Darko Ćulum, Ombudsmen za ljudska prava u BiH Ljubinko Mitrović, te predstavnici izvršne, sudske i zakonodavne vlasti.

Kazneno popravni zavod Banjaluka i ove godine je dobio visoke ocjene i priznanja za primjeran rad od međunarodnih i domaćih institucija, a u rukovodstvu ove ustanove ističu da je to motiv više za zaposlene i rukovodstvo da još bolje i efikasnije obavljaju povjerene zadatke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO