Digitalna Srpska

U fazi pripreme: Tviter radi na uvođenju tastera za i protiv na tvitovima

Tviter radi na novim reakcijama, pozitivnim i negativnim, koje se nalaze uz opcije za retvitovanje i odgovaranje, a potvrđeno je da se funkcija testira za malu grupu korisnika na iOS.

U fazi pripreme: Tviter radi na uvođenju tastera za i protiv na tvitovima
FOTO: ANDREW GOMBERT/EPA

Kompanija je saopštila da korisnici iOS mogu da vide glasove “za” i glasove “protiv” u nekoliko različitih stilova (strijelice gore i dolje, ikona srca i strijelica dolje i ikone palca gore i palca dolje) i da testira funkciju kako bi “razumjela tipove odgovora koje korisnici žele da nađu u relevantnim nizovima”.

Iako Tviter nije saopštio da li planira da glasanje “za” i “protiv” postane trajna karakteristika, očigledno je da je to nešto što smo već mogli da vidimo na internet forumima, a najzastupljenije je možda na Reditu, koji, kao jedan od načina ima baš rangiranje određenog komentara strijelicama gore i dolje, gdje na taj način korisnici dobijaju odgovore koji su zajednici najkorisniji ili koji im se najviše dopadaju, prenosi b.92.

Tviter se u prošlosti poigravao drugim vrstama tvit interakcija, uključujući reakcije koje su imitirale emodžije koje Fejsbuk koristi za svoje postove i Mesindžer poruke.

Prihvati notifikacije