Gradovi

U humanitarnoj akciji za borbu protiv steriliteta prikupljeno 19.052 KM

U toku jedne od najhumanijih akcija, koju su realizovali članovi Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“, u saradnji sa marketima, prikupljeno je 19.052 KM.

U humanitarnoj akciji za borbu protiv steriliteta prikupljeno 19.052 KM
FOTO: RADE JOKIĆ/RAS SRBIJA

Cilj  ove akcije je bio prikupljanje novca koji se usmjeravaju za pomoć parovima u borbi za potomstvo i očuvanje porodice uopšte.

Predsjednica Udruženja Nikolina Oro Bošković rekla je da je izvršeno izvlačenje srećnih parova kojima je podijeljena novčana pomoć za vanteljesnu oplodnju. Ukupno pet parova je izvučeno, tri para su dobila iznos od 4.700, a dva para po 2.500KM. Ona je izrazila je nadu da će se uz pomoć ove akcije roditi što više novih sugrađana.

– Velika zahvalnost marketima zbog prepoznavanja naše orgomne želje za potomstvom, zahvalnost na velikoj humanosti. Ogromnu zahvalnost dugujemo i našim sugrađanima jer su istinski prepoznali našu upornost, želju za dječjim plačom i osmjehom – dodala je Oro – Bošković. Ona se zahvalila i članovima Udruženja jer su se, kroz razne promocije, borili da ova akcija uspije.

U Udruženju „Bebe 1“, koje je  osnovano 2010. godine,  trenutno ima 81 par, a do danas su se kroz procese vantjelesne oplodnje rodile 44  bebe.