Sport

U HUMSKOJ SE NE SMIRUJE Novi trener na poklon dobija ljubimca navijača

Dan u Partizanu je počeo promjenom trenera, a sada stiže najava transfer bombe - u Humsku bi mogao da se vrato čovjek koji je svojim pogotkom u vječitom derbiju, crno-bijelima donio titulu.

U HUMSKOJ SE NE SMIRUJE Novi trener na poklon dobija ljubimca navijača
FOTO: SRDJAN SUKI/EPA

Savo Milošević više nije trener Partizana, a zamijeniće ga Aleksandar Stanojević. Novom treneru bi praktično kao poklon mogao da dođe potpis jednog od ljubimaca navijača Miloša Jojića na čijem se dovođenju uveliko radi u klubu, prenosi “telegraf.rs”.

Operacija nije i neće biti nimalo laka, jer Jojić ima važeći ugovor sa Bašakšehirom još godinu dana i veoma visoka primanja od preko milion evra, samo na konto plate. Međutim, turski klub u minule dvije sezone gotovo da nije računao na srpskog internacionalca, koji je ili grejao klupu ili je, pak, kao minule zime prosleđen na pozajmicu u austrijski Volfzberger.

Iz Humske se nadaju da će Bakšakehir imati “sluha” za dogovor, tim prije što je igrač ušao u posljednju sezonu ugovora, te bi određeni ustupci sve tri strane mogli da ubrzaju proces do konačnog rešenja.

Miloš Jojić je prošao sve mlađe selekcije tima iz Humske, kao i kaljenje u filijali Teleoptiku da bi 2012. godine bio prekomandovan u prvi tim.

Za crno-bijele je tokom dve sezone odigrao 35 mečeva i postigao 10 golova, od kojih je svakako najbitniji onaj postignut iz slobodnog udarca u 144. večitom derbiju, 18. maja 2013. godine, koji je Partizanu donio titulu prvaka države.

U zimu 2014-, godine prešao je u redove Borusije iz Dortmunda, u transferu vrednom 2,2 miliona evra, a branio je još i boje Kelna, te pomenutih Bašekšehira i austrijskog Volzbergera, gde je odigrao veoma dobru polusezonu i na 14 mečeva, postigao jedan gol i upisao pet asistencija.

Još uvijek nije definisano ni da li bi dolazak Jojića izazvao određena pomeranja u veznom redu, jer se radi o igraču koji podjednako dobro pokriva i pozicije u centralnom delu terena, ali i po bokovima. U svakom slučaju obostrana želja postoji, priča je krenula.