Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

U Istočnom Starom Gradu šansu za razvoj vide u turizmu: Biciklističko-pješačka staza na Trebeviću do kraja ljeta

Regioni
Autor:

Foto Privatna arhiva

Na planini Trebević u Istočnom Sarajevu gradi se najduža biciklističko – pješačka staza u RS i BiH, koja bi uskoro trebalo da bude završena.

Prilikom obilaska radova na izgradnji staze, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor USAID u BiH Piter Dafi, istakli su da bi nova turistička ponuda na Trebeviću trebalo da bude završena do kraja ljeta.

Gašanović je naveo da su radove proteklih mjeseci usporile vremenske nepogode koje su bile česte na ovom području.

– Uprkos svim problemima i administrativnim preprekama koje smo imali, realizacija ovog projekta je jedan od uspjeha opštine Istočni Stari Grad, koja se iako ruralnog karaktera i izrazito nerazvijena lokalna zajednica trudi da poboljša i unaprijedi turizam, kao privrednu granu koja je okosnica razvoja ove opštine. Trebević je naš prioritet, a realizacijom ovog projekta dobićemo pješačko – biciklističku stazu dugu 2.700 metara, koja će biti i najduža staza ovog tipa u BiH – istakao je Gašanović.

Direktor USAID u BiH Piter Dafi je prilikom posjete Trebeviću istakao da se nada da će staza biti završena do kraja ovog ljeta.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

– Mislim da je ovo sjajna prilika za ljude koji žele izaći iz grada, prošetati i provesti kvalitetno vrijeme na planini koja je bogata ovakvom šumom, zelenilom i svježim vazduhom. Zadovoljan sam kako teče izvođenje radova na projektu, a svi se nadamo da ćemo do kraja ovog ljeta završiti ovaj projekat i da će ljudi koji dolaze žičarom uživati u onome što je urađeno. Siguran sam da ću i pored službenih posjeta Trebeviću imati priliku i da dovedem ljude iz svih dijelova svijeta koji su moji prijatelji da uživaju ovdje, a pored Baščaršije, Trebević će biti obavezan na listi posjeta – rekao je Dafi.

U okviru projekta RAST, podrške lokalnim zajednicama pri stvaranju boljih uslova ekonomskog razvoja, partner investitoru opštini Istočni Stari Grad je USAID.

Turisti rado dolaze na planinu

Projekat biciklističke staze je od izuzetnog značaja za dalji razvoj turizma na ovom području. Trebević je sve interesantniji turistima i zbog toga je jako poželjno da se ponudi što više različitih sadržaja kako bi se postojeći interes za ovo područje maksimalno iskoristio, odnosno kako bi se privukao što veći broj posjetilaca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO