Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U JEDNOM DANU 7 POŽARA Banjalučkim vatrogascima pune ruke posla

Banjaluka
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Banjalučki vatrogasci juče su intervenisali na pet lokacija širom grada zbog nekontrolisanog širenja vatre izazavanog nesavjesnim paljenjem niskog rastinja. Ovo je već 15-ti sličan slučaj tokom ove sedmice, saopšteno je iz Odjeka za civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

Samo od početka ove sedmice, kako navode, imali su 15 intervencija na gašenju požara niskog rastinja. Najviše ovakvih intervencija bilo je u utorak, 19. februara, čak sedam, a zatim i tokom jučerašnjeg dana kada su vatrogasci gasili požar niskog rastinja na pet lokacija. Svi požari su brzom intervencijom vatrogasaca i ugašeni.

– S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da istu ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom odsjeku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO