Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U KLINČU ZBOG USVOJENOG DOKUMENTA Trebinjska vlast i opozicija različito o Programu rada

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Gradonačelnik i gradska uprava Trebinja prvi put će raditi po smjernicama iz programa rada koji su usvojili odbornici Skupštine grada.

Na sjednici je rečeno da ovaj program sveobuhvatno planira aktivnosti i zadatke službe gradonačelnika i svih odjeljenja gradske uprave.

Trebinjska opozicija, koja program nije podržala, nazvala ga je “planom lijepih želja” u izbornoj godini.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Skočajić, koja je na posljednjem skupštinskom zasjedanju predložila da se ova tačka naknadno uvrsti u dnevni red, kaže da je riječ o okvirnom dokumentu kojim se unapređuje rad gradske uprave.

– Suština je da ovaj dokument nudi planove, upoređivanje sa usvojenim budžetom, a ono što je posebno važno, prati strategiju razvoja grada do 2027. godine. Program nudi građanima informaciju o redovnim poslovima gradonačelnika, svih gradskih odjeljenja i službi. On upućuje građane na odgovorne osobe koje stoje iza planova, pokazuje strukturu zaposlenih u gradskoj upravi, te tendenciju i potrebe za edukacijom – istakla je Skočajićeva.

Uvid u urađeno

Prema usvojenom programu rada gradonačelnika i gradske uprave, građani će imati kvartalni uvid u obećane i raelizovane projekte.

– Volio bih da je ovakav dokument bio i ranije, da možemo vidjeti šta je urađeno u prethodnom periodu. Ne moramo tražiti stenograme šta je neko obećao, a šta uradio, nego to imamo u jednom dokumentu – rekao je odbornik vladajućeg SNSD Srđan Simović.

Prema riječima opozicionog odbornika SDS Vidomira Begenišića, program rada gradske uprave je spisak lijepih želja na 70 i više stranica.

– Ima nelogičnosti, jer zašto se dešava u četvrtoj godini mandata da se poklanja pažnja edukaciji kadrova, kada smo svjesni neprofesionalnog odnosa u većini odjeljenja gradske uprave. čast izuzecima – upitao je Begenišić.

Tržnica

Odbornik PDP Saša Borjan ocijenio je godišnji program rada gradonačelnika i gradske uprave kao formalnost u kojoj nema ništa senzacionalno.

Na prvom ovogodišnjem zasjedanju Skupštine grada usvojen je i Program rada Skupštine za 2020. godinu, a donosena je i odluka da se raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za izvođenje preostalih radova i korištenje sprata gradske tržnice.

Gradnja tržnice u centru Trebinja počela je prije nekoliko mjeseci, a pored prostora za ribu, meso, mlijeko i mliječne proizvode u prizemlju, zida se i sprat objekta. Završetak radova je obaveza budućeg zakupca.

Imenovani novi načelnici odjeljenja

Novi načelnik trebinjskog odjeljenja za privredu je Vedran Vučinić (DNS), koji je na ovoj funkciji zamijenio Radenka Draškovića. Drašković je krajem prošle godine iz gradske uprave otišao na mjesto direktora “SL Takovo” Trebinje.

Donesena je i odluka o izradi srednjoročnog plana kapitalnih investicija do 2024. godine, nakon čega će biti imenovan koordinacioni tim i raspisan javni poziv za kandidovanje kapitalnih projekata vrijednosti do 50.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO