Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U KOMI OD KADA JOJ JE VJERENIK POGINUO Snežana se devet mjeseci ne budi, a evo šta kaže žena koja ih je pregazila

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Snežana Rudinac (24), koja se već devet mjeseci nalazi u komi nakon stravične nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo njen vjerenik Miloš Vukomanović (25), a za čije izazivanje je optužena crnogorska slikarka Emina Adrović (23), premještena je u bolnicu u rodno Kraljevo.

Na današnji datum prije devet mjeseci u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na bulevaru u Bečićima stradao je Miloš Vukomanović, a njegova vjerenica Snežana Rudinac teško je povrijeđena i od tog dana se ne budi iz kome.

Kako saznaje Blic, Rudinac je 8. marta sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu prevezena u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu, kako bi bila bliže svojim roditeljima.

– Pacijentkinja Snežana Rudinac je u Opštu bolnicu “Studenica” smještena 8. marta 2019. godine. Nalazi se na odjeljenju intenzivnog liječenja, nepromijenjenog zdravstvenog stanja – rekli su u ovoj bolnici.

Tog 18. jula vjerenici su pokušali da pređu ulicu na mjestu gdje je nekada bio pješački prelaz, a koji, kako su tada objasnili u opštini Budva, više “nije u funkciji”. U tom trenutku na njih je naletio automobil iz pravca Budve, a kojim je upravljala Emina Adrović.

Snežana je u saobraćajnoj nesreći zadobila povredu glave, potkoljenice, natkoljenice i grudnog koša. Ona je prvih nekoliko dana bila smještena u risanskoj bolnici, nakon čega je helikopterom prebačena na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Na VMA je sve vrijeme bila smještena na odjeljenju intezivne njege, a kod nje su mogli da uđu samo članovi najbliže porodice.

Njen vjerenik Miloš Vukomanović sahranjen je u rodnom mjestu Žitkovac na sjeveru Kosova i Metohije. Miloš i Snežana su bili u vezi nekoliko godina. Vjerili su se, a na jesen prošle godine planirali su da vezu ozvaniče i pred zakonom i pred bogom. Da bi sakupili novac za to, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

Slikarka puštena na slobodu

Emina Adrović uhapšena je nakon udesa i provela je mjesec dana u pritvoru. Nakon toga je uz jemstvo od 218.000 evra Adrovićeva puštena da se brani sa slobode. Ona se na suđenju izjasnila da nije kriva za nesreću.

– Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osjećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbjegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad – rekla je ona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO