Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U MASOVNOJ TUČI UČESTVOVALI I MUŠKARCI I ŽENE Trgovci se posvađali zbog mušterija

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Trgovci za privlačenje kupaca koriste različite metode da neke mogu dovesti do ozbiljnih sukoba, kao što se dogodilo u Rovinju kada je upravo zbog toga nastala masovna tuča.

Snimak tuče iz Rovinja šokirao je mnoge. Petnaestak osoba prvo se verbalno sukobilo, a onda su se i fizički obračunali.

Učesnici tuče galamili su, naguravali se i udarali, a neko od njih je koristio i metalnu šipku. Sve je začinio i rječnik jedne gospođe koja je svoje protivnike počastila teškim psovkama. Mnogi Rovinjani su među učesnicima tuče prepoznali lokalne prodavače, a sukob je potvrdila i PU istarska.

– Došlo je do verbalnog sukoba između nekoliko osoba oko prodaje odjevnih predmeta. Prodavači su potom izašli na ulicu, gdje su nastavili s narušavanjem javnog reda i mira, a nekoliko njih se i fizički sukobilo. Policijski službenici su obavili razgovore s gotovo svim akterima događaja i svjedocima, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, te ćemo po okončanju istrage izvijestiti javnost o detaljima. Što se tiče navodnog nastavka sukoba na Trgu na lokvi, nije primljena nijedna dojava o takvom događaju, niti se tokom kriminalističkog istraživanja došlo do informacija da je bilo nastavka sukoba – izvijestila je policija.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO