Hronika

U organizmu nisu imali NI KAP ALKOHOLA: Obdukcija pokazala kako su stradala četiri preminula drugara iz Čačka

Obdukcija tijela četri mladića koja su poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedjelje u selu Jančići kod Čačka, pokazala je da su svi preminuli usljed preloma vrata. Takođe, kako je utvrđeno, niko od mladića nije bio pod dejstvom alkohola niti psihoaktivnih supstanci.

U organizmu nisu imali NI KAP ALKOHOLA: Obdukcija pokazala kako su stradala četiri preminula drugara iz Čačka
FOTO: N. BOŽOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Podsjetimo, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip “suzuki vitara” u kom su bili zakucao u drvo, pa sletio s mosta u ambis kraj rijeke Kamenice u selu Jančići kod Čačka. Nađeni su nakon sedam i po sati.

– Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je navodno, da su mladići prilikom udarca polomili vratove. To je neka trenutna smrt i oni nisu imali neke vidljive povrede na sebi, možda samo nekoliko ogrebotina – kaže sagovornik lista Kurir.

Sva četvorica mladića nisu, navodno, imala u sebi ni kap alkohola, kao ni nedozvoljene psihoaktivne supstance, a vozač “suzuki vitare” Ognjen Vasiljević je imao regulanu dozvolu.

– Ognjen je ranije polagao vozački ispit, još dok je bio maloljetan, tako da je u trenutku nesreće imao regularnu, pravu dozvolu – kaže on i dodaje da je možda nesreća mogla biti i spriječena da je auto u kom su bili imao vazdušne jastuke:

– Auto je stariji, ali niko ne može da se krivi, momci su bili divna bića, a istraga će pokazati šta im se desilo, pa su se njihovi životi nažalost ugasili.

Vraćali se sa žurke, i nastradali

Poginuli mladići iz Čačka su se u noći između subote i nedjelje, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koja se u organizovala u jednoj vikendici u selu Jančići. Na nju su, kako smo saznali, došli sa proslave 18. rođendana koji je u Čačku organizovala njihova drugarica.

Nedugo nakon toga, na žurci na kojoj je sudeći prema snimcima koji su se te noći pojavili na društvenim mrežama, bilo i više od stotinak mladića i djevojaka, izbila je tuča. Nakon prijave, odnosno nekih sat vremena poslije dolaska četvorice prijatelja, policija dolazi u Jančiće, u vikendicu, i zabranjuje organizatorima da nastave za žurkom.

Pročitajte još

– Jančići su mirno vikend naselje. Ali, vikendica u kojoj je žurka organizovana, opremljena je za takve proslave. Ozvučenje, prostor… Mnoge je privukla takva atmosfera – ispričao je za Blic jedan od mještana.

Nepunih pola sata nakon toga, četvorica prijatelja ulaze u auto kojim su došli, i kreću natrag u Čačak.

Na mjestu vozača džipa “Suzuki vitara” bio je Ognjen Vasiljević (19), na mjestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sjedili Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

I poslije toga im se izgubio svaki trag. Pronađeni su tek poslije sedam sati. I to sasvim slučajno kada je pored potoka u koji su sletjeli naišao jedan od komšija.

Grad Čačak proglasio je Dane žalosti u ponedeljak i utorak, 27. i 28. juna, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četvorica mladića iz Čačka, saopštio je kabinet gradonačelnika Čačka.

U znak sjećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu u rodnom Čačku, ali i u Beogradu u 19 sati večeras biće organizovano puštanje bijelih balona na Gradskom trgu.

Prihvati notifikacije