Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U poslovnoj zgradi m:tel-a otvorena izložba radova studenata Akademije umjetnosti

Kultura
Autor:

Foto: Promo

U poslovnoj zgradi m:tel-a u Banjaluci danas je otvorena izložba umjetničkih radova studenata Akademije umjetnosti. Nakon što su prošle godine pokrenuli i realizovali jedinstven “Street art” projekat oslikavanja ograde koja se nalazi uz poslovnu zgradu m:tel-a u Banjaluci, predstavnici Akademije umjetnosti Banjaluka i kompanije m:tel, 20. marta 2019. godine otvorili su i izložbu radova ovih kreativnih rješenja.

U prethodnoj godini, kao jedan od vidova nastavka dugogodišnje uspješne saradnje Akademije umjetnosti u Banjaluci i m:tel-a, realizovan je projekat oslikavanja zaštitne ograde u ulici Vuka Karadžića, a koja se nalazi uz zgradu ove kompanije.

Ideju m:tel-a o ovom umjetničkom projektu je sa zadovoljstvom prihvatila Akademija umjetnosti i njen dekan prof. dr Sanda Dodik, pa je za ove namjene tim mladih umjetnika – 10 studenata Studijskog programa likovnih umjetnosti, napravilo kreativna rješenja u različitim formama i tehnikama.  Izabranih 12 vizuelnih rješenja su se na kraju našla na ogradama, čineći tako ovaj prostor, ali i grad ljepšim.

Foto: Promo

Autori radova su studenti Nina Ninković, Svetozar Rodić, Dajana Jekić, Marina Božić, Damir Omić, Nataša Šešić, Stefan Plamenac, Milan Ritan, Ana Grubor i Teodor Terzić, koji su uz podršku svojih profesora i asistenata prof. dr Gorana V. Jankovića, prof. mr Mladena Miljanovića  i asistenta mr Vladimira Klepića, realizovali ovaj projekat.

Kako ovi umjetnički radovi ne bi ostali samo na ogradama, kompanija m:tel je štampala i kalendare za 2019. godinu sa motivima tih radova, ali i prostor hola svoje poslovne zgrade ustupila kao mjesto nesvakidašnje izložbe koju će moći da vide posjetioci kompanije, te u njoj svakodnevno uživaju zaposleni u m:tel-u.

Foto: Promo

Jelena Maksimović, portparol m:tel-a je ovom prilikom izjavila da se kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, konstantno trudi da podrži, ali i sama osmisli ideje koje promovišu prave vrijednosti, naročito kada su u pitanju mladi i talentovani ljudi poput studenata koji su učestvovali upravo u ovom projektu.

– Iako smo danas domaćini ove izložbe, svakako je najvažnija sama umjetnost i oni koji su je donijeli na najljepši način u naš prostor – naglasila je Jelena Maksimović.

Foto: Promo

Takođe, u ime Akademije ovom događaju je prisustvovao i profesor dr Goran V. Janković koji je naglasio da ova izložba predstavlja krunu jednog velikog projekta, realizovanog prethodne godine.

– U realizaciji ovog projekta učestvovali su studenti treće i četvrte godine Studijskog programa likovnih umjetnosti, koji su na ovaj način dobili priliku da ispolje svoju kreativnost i talenat. Tokom rada su korištene različite tehnike prilagođene svakom od odabranih rješenja, a pri tome se vodilo računa o vizuelnom utisku cjelokupne površine, kao i kompoziciji – rekao je ovom prilikom prof. dr Janković.

Dodao je da ovakvi projekti daju mogućnost mladim i neafirmisanim umjetnicima da izraze svoj originalni kreativni pristup univerzalnim temama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO