Gradovi

U PRIJEDORU TRENUTNO 127 ZARAŽENIH Preporučuju da se preispita obustava nastave

Na području Prijedora trenutno je 127 osoba pozitivno na virus korona.

U PRIJEDORU TRENUTNO 127 ZARAŽENIH Preporučuju da se preispita obustava nastave
FOTO: GRADSKA UPRAVA PRIJEDOR

Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopštio je da je pod zdravstvenim nadzorom 229 osoba.

– Do sada su se 264 osobe oporavile od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 23 su preminule – naveli su iz Štaba.Oni dodaju da je na Kovid odjeljenju prijedorske bolnice “Doktor Mladen Stojanović“ smješteno 16 pacijenata od kojih je 14 iz Prijedora i po jedan iz Novog Grada i Oštre Luke.

Iz prijedorskog Štaba su podsjetili da je Republički štab za vanredne situacije odlučio da se tokom ove sedmice obustavi nastava u prostorijama osnovnih i srednjih škola, kao i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine koje se odvijaju u školskim objektima.

– Gradski štab za vanredne situacije predlaže Republičkom štabu za vanredne situacije da preispita zaključak o obustavljanju vaspitno obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, uvažavajući specifičnost i epidemiološku situaciju u jedinicama lokalne samouprave na području Republike Srpske – naveli su iz Štaba u Prijedoru.

Oni su podsjetili i da se do prvog novembra ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 22 sata.